Aquesta política de galetes té per finalitat informar de manera clara i precisa sobre les galetes que s’utilitzen al nostre lloc web.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, personalitzar el nostre lloc web, facilitar la navegació dels nostres usuaris, proporcionar-li una millor experiència en l’ús del lloc web, identificar problemes per a millorar el mateix, fer mesuraments i estadístiques d’ús i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi de l’ús del lloc web.

L’informem que podem utilitzar galetes en el seu equip a condició que l’/la usuari/a hagi donat el seu consentiment, excepte en els supòsits en els quals les galetes siguin necessàries per a la navegació pel nostre lloc web. En cas que presti el seu consentiment, podrem utilitzar galetes que ens permetran tenir més informació sobre les seves preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els seus interessos individuals.

QUÈ SÓN LES GALETES?

Les galetes i altres tecnologies similars com ara local shared objects, flaix galetes o píxels, són eines utilitzades pels servidors Web per a emmagatzemar i recuperar informació sobre els seus visitants, així com per a oferir un correcte funcionament del lloc.

TIPUS DE GALETES

Tipus de galetes en funció de l’entitat que les gestioni:

Galetes pròpies: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel titular de la pàgina web i des de la qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.

Galetes de tercers: són aquelles que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat pel titular de la pàgina web des de la qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes través de les galetes. Així mateix, en el cas que les galetes siguin instal·lades des d’un equip o domini gestionat pel propi titular del lloc web però la informació que es reculli mitjançant aquestes sigui gestionada per un tercer, també seran considerades com a galetes de tercers.

Tipus de galetes segons la finalitat:

Galetes tècniques: són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existeixin, incloent aquelles que l’editor utilitza per a permetre la gestió i operativa de la pàgina web i habilitar les seves funcions i serveis, com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d’una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, comptar visites a l’efecte de la facturació de llicències del programari amb el qual funciona el servei (lloc web, plataforma o aplicació), utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge) o compartir continguts a través de xarxes socials.

També pertanyen a aquesta categoria, per la seva naturalesa tècnica, aquelles galetes que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, com un element més de disseny o “maquetació” del servei ofert a l’usuari, l’editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma sobre la base de criteris com el contingut editat, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.

Galetes de preferències o personalització: són aquelles que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, el nombre de resultats a mostrar quan l’usuari realitza una cerca, l’aspecte o contingut del servei en funció de la mena de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.

Galetes d’anàlisi o mesurament: són aquelles que permeten al responsable de les mateixes el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquesta mena de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma, amb la finalitat d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

Galetes de publicitat comportamental: són aquelles que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que hi ha en la pàgina web. Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar publicitat en funció d’aquest.

Galetes de geolocalització: s’utilitzen per a saber en quin lloc es troba un usuari quan sol·licita un servei. Aquesta galetes és anònima i s’usa per exemple per a oferir-li la informació adequada depenent del país en el qual es trobi.

Tipus de galetes segons termini de temps que romanen activades:

Galetes de sessió: són aquelles dissenyades per a recaptar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per a emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen en acabar la sessió.

Galetes persistents: són aquelles en les quals les dades segueixen emmagatzemats en el terminal i poden ser accedits i tractats durant un període definit pel responsable de la galetes, i que pot anar d’uns minuts a diversos anys.

COM ES DESHABILITEN LES GALETES ALS NAVEGADORS?

L’usuari pot, en qualsevol moment, permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades en el seu equip mitjançant la modificació dels paràmetres de configuració del navegador instal·lat en el seu ordinador:

Chrome: Configuració > Mostrar opcions avançades > Privacitat > Configuració del contingut.
Per a més informació, pot consultar el suport de Google o l’Ajuda del navegador.

Explorer: Eines > Opcions d’Internet > Privacitat > Configuració.
Per a més informació, pot consultar el suport de Microsoft o l’Ajuda del navegador.

Firefox: Eines > Opcions > Privacitat > Historial > Configuració Personalitzada.
Per a més informació, pot consultar el suport de Mozilla o l’Ajuda del navegador.

Safari: Preferències > Seguretat.
Per a més informació, pot consultar el suport d’Apple o l’Ajuda del navegador

La desactivació de les galetes no impedeix la navegació pel lloc web, encara que l’ús d’alguns dels seus serveis podrà ser limitat i, per tant, la seva experiència de navegació podrà ser menys satisfactòria.

RETIRAR EL CONSENTIMENT

L’usuari podrà retirar en qualsevol moment el seu consentiment relacionat amb la Política de Galetes, i podrà eliminar les galetes emmagatzemades en el seu equip a través dels ajustos i configuracions del seu navegador d’Internet, indicats anteriorment, així com accedint al nostre panell de configuració:

CONFIGURAR GALETES

La present Política de Galetes es podrà modificar quan així ho exigeixi la legislació vigent a cada moment o quan hi hagués alguna variació en la mena de galetes utilitzades en el lloc web. Per això, li recomanem revisar aquesta política cada vegada que accedeixi al nostre lloc web amb l’objectiu d’estar adequadament informat sobre com i per a què usem les galetes.