Mans entrellaçades, la unió de la Fràter
Mans entrellaçades, la unió de la Fràter

Les trobades d’acció solidària han estat unes de les activitats més importants del nostre moviment, i en l’actualitat ho continuen sent.

Fent una mica d’història d’aquestes trobades, cal recordar que, en els seus inicis, una de les responsables va ser la nostra amiga i fraterna Montse Serrat. Durant un temps va saber transmetre l’esperit de la fraternitat, fet que va quedar demostrat amb la gran participació que hi va haver per part de tothom a cada convocatòria.

Aquestes trobades d’acció solidària solien durar un o dos dies i normalment es feien a Banyoles. Amb el pas dels anys l’activitat també va passar per moments difícils degut a que els participants cada vegada eren més grans i amb prou feines hi havia jovent que, en un moment donat, pogués mantenir la continuïtat d’aquestes trobades. Per sort, l’equip diocesà d’aquell moment no va caure en el desànim i això va permetre que, amb molts esforços i ganes, les trobades d’acció solidària es continuessin fent sense tenir en compte el grau d’assistència de la gent, perquè el què calia mantenir era la seva essència i el seu esperit.

Actualment, cada dos mesos, l’equip diocesà organitza trobades d’acció solidària d’un o dos dies a diferents llocs. En algunes ocasions, les trobades giren a l’entorn d’un tema preparat per l’equip. En d’altres, es fa venir un conferenciant a fer una xerrada. Ara com ara, podem dir que la participació a les trobades d’acció solidària és molt bona i això és gràcies a l’esforç de tothom.