Assemblea diocesana

El Rourell, on es celebra l'assemblea anual
El Rourell, on es celebra l’assemblea anual

Es pot dir que l’assemblea diocesana és una de les activitats més importants del nostre moviment i una de les que compta amb més anys d’experiència.Cada any, el segon diumenge de Gener, a la casa de colònies “El Rourell” (a la Garrotxa), té lloc l’assemblea diocesana, on tot fratern/na (gran, jove, petit, tot aquell que estima i sent el moviment de Fràter Girona, és a dir, tothom) és benvingut. És a l’assemblea on l’equip diocesà fa un resum de totes les activitats que s’han dut a terme durant l’any, s’exposa el calendari previst pel nou curs que comença i s’informa de tot allò que es creu important i que té a veure amb la Fràter de Girona. No cal dir, que tothom qui assisteix a l’assemblea té dret a exposar el que cregui convenient. Aquest dia continua amb una celebració de l’Eucaristia a càrrec del nostre consiliari, per acabar amb un dinar de germanor i fratern.

Trobada diocesana al Santuari del Collell

És una de les trobades que compten amb més tradició dins del moviment, on hi té cabuda tothom qui forma part de la Fràter de Girona. Aquest dia ens retrobem tots plegats per passar-lo en germanor. L’equip diocesà té preparada una activitat, a la qual tothom pot participar i passar-s’ho bé. El dia continua amb la celebració de l’Eucaristia, per part del nostre conciliari, Mn. Benet Galí. Un cop finalitzada la missa, anem a dinar i gaudir tots juts de la ja tradicional l’arrossada.

Havent dinat fem sobretaula, o bé realitzem alguna dinàmica a la qual tothom qui ho desitja pot animar-se a participar. Com a tradició, posem punt i final aquesta trobada cantant tots junts “l’hora dels adéus.” En definitiva és una de les trobades on fem i vivim la nostra Fraternitat.

Els grups locals de Fràter

Volem destacar la importància que tenen els grups locals dins del nostre moviment, ja que el formen persones que, durant anys, han estat molt actives a la Fràter de Girona i, al mateix temps, han estat una referència per a tots nosaltres. Un d’aquests grups que funciona, és el grup de la Garrotxa que, durant tot l’any, fa coincidir tots els fraterns/nes que el formen cada segon diumenge de mes, per passar un dia en germanor i fer Fraternitat. Un altre dels grups que es troben un cop al mes, tot i les seves dificultats, és el grup del Baix Empordà, els membres del qual dediquen part de la trobada a fer formació, per acabar fent un dinar tots plegats.

Des d’aquí animem els grups a que no desisteixin, i continuïn sent una referència dins el moviment.